Σημαντικά στοιχεία για τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης!

Από http://www.nov.gr/

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης είναι ένα αυτοδιοικούμενο, μη κερδοσκοπικό, ναυταθλητικό σωματείο με πλούσια Ιστορία περίπου 80 χρόνων και μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό και την Νεολαία. Έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στα αθλήματα της Κλασσικής Κολύμβησης, της Υδατοσφαίρισης, της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, της Ιστιοπλοΐας, της Τεχνικής Κολύμβησης και του Θαλασσίου Σκι.

Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Λαιμό Βουλιαγμένης, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανοικτό κολυμβητήριο 50 μέτρων, γυμναστήριο, χώρους αναψυχής και άθλησης για τα μέλη και τους αθλητές του, εστιατόριο, εντευκτήριο μελών με αίθουσα κυπέλλων, ξενώνα αθλητών, ιατρείο, προβλήτα ελλιμενισμού μικρών σκαφών και χώρους λουομένων, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους Ναυτικούς Ομίλους της Ελλάδας και της Μεσογείου.

O Ναυτικός ‘Ομιλος Βουλιαγμένης αποτελεί χώρο ζωής για τα μέλη του, ενώ στα αθλητικά του τμήματα αθλούνται καθημερινά πλέον των 800 αθλητών και αθλητριών.

Σκοπός & Φιλοσοφία

Σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου,

«3.Α. Κύριος σκοπός του Ομίλου είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες (άρθρο 1 του ν. 2725/1999).

Επίσης σκοποί του Ομίλου είναι:

3.Α.1. Η καλλιέργεια, ανάπτυξη και προαγωγή του αθλητισμού –ιδιαίτερα του ναυταθλητισμού- και του αθλητικού πνεύματος.

3.Α.2. Η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και αθλητών του και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων αυτών.

3.Α.3. Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μετάδοση της αγάπης προς τη θάλασσα και τα ναυτικά αθλήματα.

3.Α.4. Η σύσφιξη των σχέσεων των μελών του και η ανάπτυξη πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.»

Ο Όμιλος λειτουργεί με τους παραπάνω καταστατικούς σκοπούς σαν πυξίδα στις δραστηριότητές του.

Εδώ και χρόνια, ο ΝΟΒ έχει αναπτύξει και καθιερώσει ένα υγιές και ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο αθλητικής δραστηριότητας. Ένα μοντέλο που στηρίζεται στη σωστή και αδιάκοπη δουλειά, στην αρχές της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», με αθλητές αλλά και προπονητές που κατ’ εξοχήν προέρχονται από τις ακαδημίες του. Οι αθλητές αυτοί στελεχώνουν τις αγωνιστικές ομάδες του Ομίλου και μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις τους, τόσο με τα χρώματα της Βουλιαγμένης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, όσο και εκπροσωπώντας την Ελλάδα με τις Εθνικές Ομάδες.

Το μοντέλο λειτουργίας αυτό έχει καταστήσει το ΝΟΒ ως ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα σωματεία της Ελλάδας και της Μεσογείου και υπόδειγμα τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας αθλητικού ομίλου. Οι μεγάλες επιτυχίες των αθλητικών μας τμημάτων αλλά και το γεγονός ότι ο Όμιλος αποτελεί πόλο έλξης και χώρο ζωής χειμώνα-καλοκαίρι για μέλη και αθλητές, αποτελούν εγγύηση για το μέλλον.

Πέρα από το ναυταθλητικό του κομμάτι, ο Όμιλος είναι ένα ξεχωριστό μέρος για τα μέλη μας, πολλά από τα οποία θεωρούν τον Όμιλο το δεύτερό τους σπίτι. Συμμετέχουν στις κοινωνικές, μορφωτικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΝΟΒ, αθλούνται, παρακολουθούν τις αγωνιστικές ομάδες και τις επιτυχίες τους και απολαμβάνουν όλο το χρόνο τις εγκαταστάσεις και την κοινωνική ζωή του Ομίλου και όλα όσα ο Όμιλος προσφέρει στα μέλη.

Πότε ιδρύθηκε ο Όμιλος και από ποιους;

Ο Όμιλος ιδρύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1937 με ιδρυτικά μέλη τους Κωνσταντίνο, Ιωάννη και Ανδρέα Γεωργή, Αθανάσιο Διακάκη, Δρακόπουλο Κωνσταντίνο, Κιουράνη Αντώνη, Κουτσογιάννη Αναστάσιο, Κουτσογιάννη Δημήτριο, Μάροβιτς Γεώργιο, Μπαχώμη Διονύσιο, Ορλώφ Δημήτριο, Παπαβασιλείου Τάκη, Πέππα Αντώνιο, Πέππα Εμμανουήλ, Παπαδόπουλο Ανάργυρο;

Πόσα μέλη και αθλητές έχει ο Όμιλος;

Σήμερα, ο Όμιλος διαθέτει περίπου 1300 ενεργά μέλη και περίπου 800 αθλητές συνολικά σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί.

Πως διοικείται;

Η Διοίκηση του Ομίλου εκλέγεται ανά τριετία από τη Γενική Συνέλευση των μελών του ΝΟΒ και απαρτίζεται από μέλη του. Η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ είναι, σύμφωνα με το καταστατικό του ΝΟΒ, τιμητική και άμισθη.

Τι προσφέρει ο ΝΟΒ στους αθλητές και τα μέλη του;

Τα μέλη και οι αθλητές του ΝΟΒ απολαμβάνουν τις δυνατότητες που παρέχουν οι αθλητικές και μη εγκαταστάσεις και υποδομές του Ομίλου.
Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν στους χώρους της πισίνας και του γυμναστηρίου αλλά και στη θάλασσα του κόλπου της Βουλιαγμένης. Βρίσκονται σε ένα υγιές περιβάλλον όπου καλλιεργείται το αθλητικό πνεύμα και η άμιλλα. Εκπροσωπούν ένα σωματείο που πρωταγωνιστεί με μεγάλες διακρίσεις συνεχώς, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Τα μέλη του Ομίλου έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ειδικά προγράμματα που προσφέρονται, τους χώρους λουομένων, το εστιατόριο, το εντευκτήριο καθώς και να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή και τις εκδηλώσεις του Ομίλου στην μοναδική, από άποψη τοποθεσίας και ομορφιάς, θέση του.

Ποιοί μπορούν να γίνουν μέλη του Ομίλου; Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος;

Μέλη μπορούν να γίνουν όσοι Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος ηλικίας και συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το καταστατικό για την εγγραφή (αίτηση, καταβολή ποσού εγγραφής και συνδρομής, πρόταση από δύο υπάρχοντα μέλη). Πληροφορίες για εγγραφές μελών μπορείτε να βρείτε στη Γραμματεία του Ομίλου.

 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr