«Πρώτο άθλημα το μπάσκετ στη Λήμνο»!

Ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ληρούδιας, στο «gipedo.eu»!

 

Η οργάνωση του συλλόγου καλαθοσφαίρισης, Ήφαιστος Λήμνου, χάρη στη χρηματοδότηση του γνωστού επιχειρηματία, Θοδωρή Πούμπουρα, έχει διαφοροποιήσει τις ισορροπίες στον χώρο του αθλητισμού στο ομώνυμο νησί.  Η ανδρική ομάδα του εν λόγω σωματείου έλαβε, πέρσι, τον Α.Φ.Μ του Φάρου Κερατσινίου, παρουσιάστηκε, φέτος, στο Πρωτάθλημα της «Basket League» με ιδιαίτερη επιτυχία, με συνέπεια να μετατραπεί το σπορ της καλαθοσφαίρισης σε πρώτο άθλημα στη Λήμνο. Άποψη η οποία βρίσκεται σύμφωνο ακόμα και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λήμνου, Παναγιώτη Ληρούδια, ο οποίος μίλησε, προ καιρού, στο «gipedo.eu».

 

 

 

“Εγώ υπηρετώ την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λήμνου με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα. Η Ένωση μας διοργανώνει, διαχρονικά, ένα Πρωτάθλημα με 13 ανδρικές ομάδες (αν δεν αποσυρθεί κάποια), οι οποίες κοντράρονται, κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε διπλούς αγώνες. Έπειτα, ο Πρωταθλητής της Ε.Π.Σ. Λήμνου διασταυρώνει τα «ξίφη» του με τον Πρωταθλητή της Ε.Π.Σ. Λέσβου και ο νικητής λαμβάνει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας», είπε, προ ημερών, ο Παναγιώτης Ληρούδιας, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

 

«Εγώ εργαζόμουν, επί σειρά πολλών ετών, σε ζαχαροπλαστείο, ενώ τώρα έχω συνταξιοδοτηθεί. Επίσης, στο παρελθόν θήτευσα, επί σειρά εννέα (9) ετών στον πάλαι ποτέ αθλητικό σύλλογο, Παλλημνιακός, ενώ για, περίπου, 18-19 έτη υπηρέτησα τον χώρο του ποδοσφαίρου με την ιδιότητα του παρατηρητή στους επίσημους αγώνες. Επίσης, την περασμένη σεζόν (2018), στη Γ’ Εθνική προβιβάστηκε ο Αίγυρος, αλλά τα στελέχη αυτού αποφάσισαν, άμεσα, τη μη παρουσία της α’ ομάδας στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Ελπίζω να μη συμβεί, ξανά, ένα παρόμοιο φαινόμενο στην Ε.Π.Σ. Λέσβου ή στην Ε.Π.Σ. Λήμνου, ώστε να έχουν οι ομάδες μας έντονη εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες.

Σε αντίθεση, πάντως, με τον χώρο του ποδοσφαίρου, στο σπορ της καλαθοσφαίρισης η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο γνωστός επιχειρηματίας, Παντελής Πούμπουρας, έχει αναλάβει τη διοίκηση του Ήφαιστου Λήμνου, χρησιμοποιώντας τον Α.Φ.Μ του Φάρου Κερατσινίου, προκειμένου να αγωνιστεί η ανδρική ομάδα στη διοργάνωση της «Basket League». Η πρώτη σεζόν του ανδρικού τμήματος στον συγκεκριμένο θεσμό κύλησε με θετικά αποτελέσματα και το άθλημα του μπάσκετ είναι, πλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τον κόσμο».