«Βάσεις για υποδομή χρειάζονται οι Πιερείς»!

Ο πρώην προπονητής της ομάδας, Λευτέρης Τουρασανίδης, στο «gipedo.eu»!

 

Η πρώτη δεκαετία του 00’ συνοδεύτηκε με μια «χρυσή» εποχή για την Α.Ε.Πιερέων, η οποία με «όπλα» την σωστή οργάνωση και ισχυρή υποδομή άγγιξε της δικής της ιστορίας το «πάνθεων»… Εν έτη 2019, όμως, η ομάδα η οποία έφτασε, κάποτε, μέχρι το…κατώφλι της Γ’ Εθνικής, δεν είναι ορατή, ενώ ανύπαρκτες είναι και οι ομάδες ανάπτυξης, οι οποίες αποτελούν το βασικό κίνητρο για του σωματείου την άθληση… Η ανδρική ομάδα μετέχει, πλέον, στην τελευταία τη τάξη κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καβάλας και ο πρώην προπονητής της, Λευτέρης Τουρασανίδης, δε διστάζει να μιλήσει, δημόσια, για την «πληγή» της ομάδας η οποία έγινε, στο παρελθόν, γνωστή σ' όλη την Ελλάδα!

 

 

 

«Την περασμένη διετία, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στο ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα της Α.Ε.Πιερέων, το οποίο έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία στον αθλητικό χώρο. Η ανδρική ομάδα μετείχε, τις δύο προηγούμενες σεζόν, στον….μαραθώνιο της Γ’ και της Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, λόγω της μη ύπαρξης της Γ’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, ωστόσο δεν κατάφερε να διαγράψει σπουδαία πορεία στις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

 

Ο συγκεκριμένος σύλλογος στηρίζεται στην παρουσία μιας ομάδας παικτών, οι οποίοι πάλεψαν για την υλοποίηση των στόχων της ομάδας, ελπίζοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το δυσάρεστο, όμως, γεγονός για τον σύλλογο είναι η έλλειψη αναπτυξιακών τμημάτων στην αθλητική οικογένεια της Α.Ε. Πιερέων, τα οποία αποτέλεσαν, επί σειρά ετών, τη μεγάλη δύναμη του σωματείου.

 

 

Η ανδρική μας ομάδα προχώρησε, την περασμένη διετία, στην απόκτηση δύο έμπειρων παικτών (Παπαδόπουλος, αμυντικός μέσος από Φρίξο Πλατανότοπο και Δεσίπρης, τερματοφύλακας από Α.Ε.Κ. Καβάλας), αλλά δεν κατάφερε να συμμετάσχει στους αγώνες για τη φάση του «φάιναλ φορ» ανόδου στη Β’ και εν συνεχεία στην Α’ Ε.Π.Σ. Καβάλας. Συνεπώς, είναι δεδομένο πως η Α.Ε.Πιερέων θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τη διαδικασία της παραγωγής αξιόλογων νεαρών παικτών, προκειμένου να κερδίσει στο μέλλον την αξία τους. Αν δεν μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία των αναπτυξιακών τμημάτων στα τρία γήπεδα της περιοχής (Μέλισσα, Μελισσοκομείο, ίσως και του Χρυσοκάστρου), η Α.Ε. Πιερέων δε θα μπορέσει να γνωρίσει την αίγλη του παρελθόντος. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους ανθρώπους της παλιάς μου ομάδας».